Четвер, 25.04.2024, 01:07
Вітаю Вас Гість | RSS

           Цибулівський заклад загальної середньої освіти Знам'янської ОТГ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 21 » СВЯТО РІДНОЇ МОВИ
00:17
СВЯТО РІДНОЇ МОВИ
НАША МОВА СОЛОВ'ЇНА
  

       Ми не завжди усвідомлюємо те, яке багатство є у кожного із нас. Це наша рідна мова!
      Вона нам як рідні мама і тато, як та земля, на якій ми зростаємо. Це мова, яку ми всі чуємо змалку, якою  промовили перші слова.   І так само, як у кожної людини є одна матуся, так і мова рідна лише одна. Людина може знати дві, три і більше мов, але рідною залишається материна.
      З дитинства чується лагідний, теплий голос матері. Хіба ще хтось вміє промовляти такі слова, як наші українські мами? Адже цілий світ визнає, що наша мова – чудова, мелодійна, багата.
       Вшановували українську мову у нашій школі 21 лютого. Адже саме цього дня   всеукраїнське свято  –  ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВЛЕННЯ. Ми прийшли до школи в українських костюмах, святково прибраний зал вселяв гарний настрій, почуття гордості за те, що ми українці.
 
      І ось нарешті   на сцену вийшли ведучі – учні 7 класу Машкевич Роман та Тряско Ірина. Скільки гарних слів прозвучало про нашу рідну мову, виразно читали вірші учні 4 класу  Бордіян Яна, Трухан Дмитро, Борисов Сергій, Русскіх Катерина, учениця 5 класу Широкоступ Олександра,  учениці 6 класу Трухан Вікторія та Гераськіна Анна, учениці 7 класу Тряско Ірина, Гончаренко Олена, Маричак Валерія, учениця 8 класу Широкоступ Дарія та учениця 9 класу Бурса Катерина.  У учні 4 класу виконали пісню «Рідна мова» , далі  - «Моя Україна» - учні 8 класу.  «Мова єднання» заспівали Бурса Катерина, Маричак Валерія, Тряско Ірина та Гончаренко Олена.
     Особливого відтінку святу надали гості – гурт «Смеріченька», учасники художньої самодіяльності Цибулівського сільського клубу під керівництвом Широкоступ Ірини, які   гарно виконали українську народну пісню «Калина».


А якого гопака вшкварив учень 7 класу Машкевич Роман!  Аж зал захлинувся від оплесків та схвальних вигуків.

    Свято закінчилось, але ще довго в школі учні обговорювали його,  то там, то тут, у коридорі ми наспівували пісні про мову. Дуже сподобалося   свято. Залишило в нашій пам’яті і серцях добрий слід та спогади.   
 



автор - Катерина Бурса, учениця 9 класу
 
                                          
Переглядів: 1388 | Додав: Цибулівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Форма входу
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Стоп насильству

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz